Geri Dön

Prebiyotik Şeker İlavesiz Çikolata

Çikolata, kakao yağı, şeker, kakao kitlesi, toz kakao ve süt tozu ile tekniğine uygun şekilde hazırlanıp kalıplanarak elde edilen bir üründür. İçeriğindeki yüksek karbonhidrat ve yağ nedeniyle iyi bir enerji kaynağıdır. Mağazaya Git

Çikolata keyfinizin gönül rahatlığı ile devam edebilmesi için şekerin yerine doğal bir tatlandırıcı olan Stevia ve prebiyotik bir bileşen olan İnülin kullanarak "şeker ilavesiz sütlü çikolata” ve "şeker ilavesiz %70’lik bitter çikolata” çeşitlerimizi çikolata severler ile buluşturduk.

Peki, şeker ilavesiz çikolatalarda diğer çikolatalardan farklı olarak hangi hammaddeler kullanılmaktadır?

Şeker ilavesiz çikolatalarımızda şeker yerine Stevia ekstraktı, Isomalt ve İnülin kullanılmaktadır. Kullanmakta olduğumuz hammaddeleri kısaca tanıyalım:

Stevia:Şeker otu bitkisi olarak da bilinir. Diğer şeker ikamelerinin aksine Stevia, Stevia Rebaudiana bitkisinin yapraklarından elde edilen doğal bir tatlandırıcıdır.Kalorisi yoktur ve aynı konsantrasyondaki şekerden 200 kat daha tatlıdır. Şeker ve yapay tatlandırıcılara göre kan glikozunu ve insülin düzeyini azalttığı gözlemlenmiştir. Diyabet, kilo kontrolü, hiperglisemi gibi sağlık problemlerinin çözümlerine destek olabileceğini gösteren birçok çalışma yapılmış olup, bu konudaki araştırmalar devam etmektedir.

Isomalt:Şeker pancarından üretilen bir şeker ikamesidir. Fiziksel özellikleri şekere benzer. Kan şekeri seviyeleri üzerinde etkisi çok azdır ve insülin salınımını uyarmaz. Diş dostudur.

İnülin:Soğan, sarımsak, pırasa, hindiba ve enginar gibi birçok sebzede bulunan bir fruktoz oligomeridir. İnsan sindirim sisteminden sindirilmeden geçer. İnülini sadece probiyotik bakteriler sindirebilir; bu sayede probiyotik bakteri sayısını arttırır. İnülin maddesi faydalı bakterilerin sayısının artmasına neden olduğu için prebiyotik olarak adlandırılmaktadır.

Probiyotik, prebiyotik ve şeker ilavesiz ne anlama gelmektedir?

Probiyotik: Bağırsak florasında bulunan, sindirim sistemimiz için önemli olan bakterilerdir.

Prebiyotik: Probiyotik mikroorganizmaların gelişimine katkı sağlayan, doğal yollarla sindirilemeyen besin lifleridir. Prebiyotik bileşenler, sindirim sistemini düzenleyen ve bağışıklık sistemini destekleyen probiyotik mikroorganizmaların bağırsakta gelişimini ve yaşamını da destekler.

Şeker ilavesiz / İlave şeker içermez: Gıdada herhangi bir monosakkarit, disakkarit veya başka bir şeker bulunmaması anlamına gelmektedir. 

Şeker ilavesiz çikolatanın kalori değerinde azalma olur mu?

Şeker ilavesiz bitter çikolata: 532 Kcal

Referans bitter çikolata: 560 Kcal

Şeker ilavesiz bitter çikolata %5 daha az kaloriye sahiptir.

Şeker ilavesiz sütlü çikolata: 553 Kcal

Referans sütlü çikolata: 575 Kcal

Şeker ilavesiz sütlü çikolata %4 daha az kaloriye sahiptir.